ХРИСТИЯНСКАТА МЛАДЕЖКА БАПТИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ
сърдечно кани вашето дете на

Детски лагер ‘2010

дати: 21-28 август 2010 г.
за деца: от 6 до 11 г.
цена: 100 лева
място: Карандила, станция “Миролио”

ВАЖНО

1. Таксата за лагера е 100 лева.
Реалната му стойност е значително по-голяма. Трябва да благодарим на Бога за всички дарения, с чиято помощ можем да намалим цената. Ако изпитвате трудности да съберете тази сума, без стеснение ни пишете за възможни индивидуални отстъпки.

2. Краен срок за записване: 10 юли (вж. по-долу):
• До 1 юли: отстъпка 10 лв.
• За второ (трето и т.н.) дете има отстъпка 20 лв. от таксата.
• Всяко семейство ползва най-много един от видовете отстъпка.
• След крайния срок се заплаща пълната цена на лагера.
• Местата са ограничени. Не чакайте крайния срок, за да запишете детето си. Може да не са останали места.

3. Има осигурен автобус от София до Карандила и обратно.
Часът на заминаването ще бъде уточнен допълнително. Ако желаете детето ви да пътува с този автобус, задължително се обадете на Влади. Ако планирате да закарате детето си до Карандила със собствен транспорт, моля да ни информирате за часа на пристигане.
Цената на автобуса се заплаща отделно от таксата за лагера. Тя ще се установи допълнително.

4. Какво да знаете отсега:
• На лагера ще има много спорт и игри на открито. Осигурете на детето си удобни спортни обувки и дрехи. Тениските за спорт ще бъдат от нас.
• Опаковайте и дрешки с дълги ръкавчета и есенно яке. Карандила е планински район и вечерно време хладнее. Ще имаме и лагерен огън на открито.
• В станцията има лавка с безалкохолни и лакомства. Има също маса за билярд, която се заплаща. Ако искате да дадете джобни пари на детето си, най-добре ги поставете в едно портмоне и ги дайте за съхранение на някой от сътрудниците или ръководителите. Така ще предпазим детето от опасността да изгуби паричките си или да се нахранва с кроасани тъкмо преди вечеря.
• Носенето на мобилен телефон на лагера е позволено. Заради лагерната дисциплина обаче телефоните ще стоят в стаите. Допитайте се до ръководителите на лагера в кои часове е удобно да се свързвате с детето си.
• Ако детето носи със себе си по-ценни предмети, моля да предупредите някой ръководител за това. ХМБО не може да поеме отговорност за изгубени или счупени по невнимание предмети.
• На лагера ще има конкурс за най-добра снимка. Ако прецените, че вашето дете може да се справя с фотоапарат, дайте му възможност да съхрани хубавите моменти. След лагера всички цифрови снимки ще бъдат свалени на компютър, за да ги споделяме. Най-добрите ще бъдат качени на страницата на ХМБО. Ако не желаете кадри с детето ви да бъдат качвани онлайн, моля, напишете го в Родителската декларация.
• Препоръчваме детето да разполага с удобна чантичка, която може да се връзва на кръста и да се носи навсякъде. Така ще намалим шанса да губи ценните си притежания.
• Нека детето да носи своя Библия, по възможност някакъв по-съвременен превод.
• Не забравяйте да сложите в багажа любимите играчки на детето ви (топка, федербал, фризби).
• Една от вечерите ще имаме лагерен карнавал. Пригответе за детето си оригинални дрешки, костюм, грим и каквото още прецените. Най-оригиналните костюми ще бъдат наградени.

5. Здравна информация
Моля, проверете дали детето ви има паразити или страда от заразно заболяване. Заради сигурността и здравето на останалите деца на лагера ще връщаме всеки, който би могъл да зарази другите.
Детето задължително трябва да носи със себе си Здравен формуляр, попълнен от родител или настойник.

6. Въпроси и предложения
Ако имате въпроси, ни пишете на имейл raichinov@sebc.bg. Не забравяйте да хвърляте по едно око и на Facebook страницата на ХМБО.

——-

За да запишете детето за лагера:

1. Обадете се или пишете на Влади Райчинов (raichinov@sebc.bg; 0892 250 517) и изпратете следната информация най-късно до 10 юли:

ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

2. Изпратете предплата 40 лева (краен срок: 10 юли)

Плащането може да стане с пощенски запис, по банков път или по друг начин. За уточняване на най-удобния начин на плащане се свържете с Влади.
Изпращането на предплата е задължително, за да е валидна регистрацията за лагера.

3. Семейството на всяко дете трябва да подготви и донесе на лагера следните документи, подписани от родител:

– Родителска декларация
– Здравен формуляр

Двата документа трябва да се донесат на самия лагер. Ако не разполагате с тях, можете да ги свалите от сайта на ХМБО или да ги поискате от Влади. Те трябва да са подписани лично от родител или настойник. Без тези документи детето не може да участва в лагера.