snimka

Зимен лагер
26-31 декември 2010 г.

място: ЕБЦ-Берковица
цена: 80 лева (30 предплата + 50 на място)
…възраст: юноши над 13 г.

краен срок за записване: 9 декември

За записване:
(1) Изпрати личните си данни (име, адрес, църква, телефон) на имейл raichinov@gmail.com.
(2) Изпрати предплата 30 лв. на:
Димитър Николаев Георгиев
Блок 419, вход Г, ап. 90
Овча купел 1
София 1632

********************************

Допълнително информация за лагера:

1. Планираме достатъчно свободно време, библейски изучавания, филми с дискусии, разходки из Берковица.

2. Църквата ще ни предостави възможност да си купуваме и приготвяме храната сами. Това означава, че е възможно да спестим пари и накрая на лагера да ви върнем част от стоте лева такса. Ще видим.

3. Времето преди Нова година е идеална възможност да си направим изненади един на другиго. Нека всички участници да подготвят малък подарък, да го опаковат в хубава хартия и да го донесат на лагера. Подаръкът не трябва да надхвърля по стойност 5-10 лв. През последната вечер на лагера ще донесем всички подаръци в залата и ще си ги разменяме по интересен начин. Бъдете готови! Направете така, че получателят на вашия подарък да бъде изненадван приятно и насърчен от онова, което сте подготвили.

4. Носете си зимни дрехи и повече от един чифт обувки. Засега не знаем прогнозите, но на последния зимен лагер падна много хубав сняг и имахме възможност да се измокрим здраво. Носете си достатъчно дрехи, за да можете да се преоблечете след евентуалните битки със снежни топки.

5. Според темата на лагера сигурно се досещате, че ще разглеждаме част от Евангелията. Целта ни е да заделим достатъчно време, за да може всеки участник да се потопи в историята на Господ Исус и да опознае четирите разказа за Неговия живот. Носете си Библия или поне Нов Завет. И бъдете готови поне весекидневно да ги четем и изследваме.

6. Съзнаваме, че таксата от 100 лева ще се окаже висока за много от нас. Затова искам да ви кажа две неща. Първо, не се притеснявайте да поискате отстъпка от цената, ако тя ви е непосилна. Ние ще се опитаме да направим всичко възможно да я свалим до поносимо ниво. (Дано наистина на края на лагера и да можем да върнем на участниците част от сумата.) Без да ви го обещаваме, ще се постараем да се съобразим с всяка индивидуална молба за отстъпка.

И второ, ако някой има желание и възможност да дари своя десятък за служението на ХМБО, това ще ни помогне да осигурим отстъпка за младежи в затруднение. От името на ръководството на ХМБО отправям молба за финансова подкрепа към вас. Било от личния ви семеен бюджет, било от дарение в домашна група, било от църковен дискос – ще бъдем благодарни на всеки лев, дарен в полза на служението на ХМБО. Нека Бог да ви благослови преизобилно за вашата жертвоготовност.

7. Зимният лагер е подготвен за юноши над 13-годишна възраст. Това не означава, че ще захлопнем вратите пред по-големите младежи, които биха искали да се включат. Но те трябва да помнят няколко неща. Със сигурност на лагера ще има правила, които ще се спазват от всеки един участник, независимо от възрастта му. Освен това ще приемаме по-големи по възраст лагерници само ако след крайния срок останат свободни места, за които не са се записали достатъчно на брой тийнейджъри. (Впрочем, ето една идея за по-големите работещи младежи. В Берковица има евтини хотелчета, в които бихте могли да отседнете по свой вкус и предпочитания. Така хем ще имате възможност да се включвате във всички занимания на лагера, хем няма да заемете мястото на някой тийнейджър в сградата на ЕБЦ-Берковица.)

8. По отношение на правилата на лагера можете да се обърнете към записките си от летните лагери. Правилата за поведение ще бъдат същите. Нашето желание е лагерът да се запомни като морално и чисто място, на което се проповядва Христос.

9. За всеки участник под 18-годишна възраст е задължително да носи подписани от родител или настойник двата стандартни документа на ХМБО: Родителска декларация и Здравен формуляр. Изтеглете ги от двата линка по-долу или от страницата на ХМБО (www.hmbo.org).
http://www.hmbo.org/wp-content/uploads/2010/11/Roditelska-deklaracia-ZL.pdf
http://www.hmbo.org/wp-content/uploads/2010/11/Zdraven-formuliar-ZL.pdf

10. Местата на лагера са ограничени. Не отлагайте записването си за последния момент!